Pizzabagaren Paul Mallouh i Trollhättan. Foto: Johanna Bodin/Sveriges Radio.
Pizzabagaren Paul Mallouh i Trollhättan. Foto: Johanna Bodin/Sveriges Radio.

Pizzabagare i Trollhättan tävlar i SM

Pizzabagaren Paul Mallouh vill inte avslöja sin hemliga pizza
1:16 min

I helgen går pizza-SM av stapeln i Göteborg. Bland de tolv finalisterna är majoriteten från just Göteborg, men även en pizzabagare från Trollhättan är med och tävlar.

Finalisterna ska baka två pizzor på 20 minuter. En pizza utifrån en känd ingredienskorg och sin egna hemliga pizza. Men vad den pizzan ska innehålla vill Paul Mallouh, pizzabagaren från Trollhättan som tävlar i SM, inte avslöja riktigt än.

– Nej inte i nuläget. Jag väljer att hålla det lite hemligt i alla fall... På lördag kan jag komma ut med det.

Paul Mallouh började jobba som pizzabagare redan som 14-åring, men trots sin långa erfarenhet är han ödmjuk inför morgondagen.

– Det finns väldigt många duktiga som kommer att delta i SM. Man ska inte underskatta någon.

Segraren får representera Sverige i World Pizza Cup Pre-selection Scandinavia som avgörs i Danmark.

I kommentarsfältet delar lyssnare med sig av sina pizzafavoriter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".