Bild på polisemblem.
Arkivbild: SVT Bild

Döms för att ha smugglat in pistol i polishuset

Den 39-årige mannen som smugglade in en skarpladdad pistol i polishuset i Trollhättan, har nu dömts till fängelse i ett år och tre månader, bland annat för grovt vapenbrott.

Det var i november i fjol som polisen grep mannen i en lägenhet i Trollhättan. När mannen sedan satt i polisbilen insåg han att han hade en pistol i innerfickan på jackan, har han berättat i förhör.

Han berättade också att han inte vågade att ta upp pistolen, eftersom han var rädd för att i så fall bli skjuten. Trots visitation så lyckades han ändå få med sig pistolen in på polishuset i Trollhättan.

I förhörsrummet såg en polis hur 39-åringen lade något i känga och det var pistolen, som han försökte gömma där. Det visade sig att den var laddad med skarp ammunition.

Mannen hade dessutom ytterligare en pistol i lägenheten och även ammunition. Där fanns också närmare 1 000 dopningstabletter.

Mannen döms nu också för bland annat vapenbrott, dopningsbrott och stöld. Mannen frias dock från anklagelserna om att ha hotat en 10-årig flicka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".