Merit Nerstrand sitter vid skrivbordet på kontoret. Det är där hon får betala sina räkningar eftersom internet fortfarande inte fungerar efter stromen Egon.
Merit Nerstrand. Foto: Petra Lund-Kempe/Sveriges Radio.

Telefon och internet på väg tillbaka till Backamo

P4 Västs reporter förklarar situationen
1:15 min

Förvirring kring fallna träd på telefonledningen har gjort att en permanent reparation av telefonproblemen i Backamo utanför Ljungskile har dragit ut på tiden.

P4 Väst har tidigare rapporterat om Merit och Jerry Nerstrand i Backamo som varit utan telefon sedan julafton och utan internet sedan stormen Egon. De har fått olika bud från Telia på när problemen ska vara fixade, utan resultat.

I vanliga fall är det markägaren som har ansvaret för att röja undan och hålla rent kring telefonledningar, men i detta fall har ett delat ägande av ledningen krånglat till det.

Ledningen till Merit och Jerry Nerstrands bostad ägs både av Scanova och Uddevalla energi. Detta har gjort att det har funnits en förvirring kring vem som skall plocka bort träd och grenar som legat mot ledningen.

Scanova, som har hand om Telias nät, är de som har ansvaret för att underrätta markägaren om eventuella träd och grenar. Enligt Scanova har de kontaktat Uddevalla energi och fått veta att träden snart ska vara borta.

Men enligt Mikael Kallin på Uddevalla energi har de inte haft någon kontakt med Scanova, men meddelar att de kommer att hjälpa till med undanröjningen.

När ledningen är fri från träd och grenar kommer Scanova kunna påbörja en permanent reparation. Fram till dess kommer en provisorisk lösning som ska vara klar till på lördag. Då Kan Merit och Jerry Nerstrand använda hemtelefonen och internet igen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".