Pizzabagaren Paul Mallouh i Trollhättan. Foto: Johanna Bodin/Sveriges Radio.
Pizzabagaren Paul Mallouh i Trollhättan. Foto: Johanna Bodin/Sveriges Radio.

Bronsmedalj till Trollhättepizza

"Det var väldigt nervöst"
1:01 min

Tredje priset i tävlingen Pizza Grand Prix gick till Paul Mallouh från Trollhättan.

Tävlingen gick av stapeln i Nordstan i Göteborg på lördagen. Paul och hans bror tävlade med två pizzor, en Capricciosa och en Frutti di Mare.

– Det känns jättebra, jag känner mig som en riktig vinnare, säger Paul Mallouh, som äger Skogshöjdens pizza i Trollhättan.

De tävlade med en ny variant av pizzan Frutti di Mare, som kallas havets frukter. Den innehöll marinerade tigerräkor, grönmusslor, kräftstjärtar och en kall hummersås.

– Juryn tyckte att det var väldigt gott.

Men det var nervöst att tävla i Nordstan, berättar han. Det var tre kameror som filmade pizzan, en som intervjuade bagarna och juryn som kontrollerade hur de arbetade.

– Innan vi fick reda på resultatet var det riktigt nervöst.

Trots att det inte räckte hela vägen till guld, är han väldigt nöjd med deras insats.

– Vi firade med champagne, säger Paul.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".