Jimmie Åkesson. Foto: Anders Wiklund/TT.
Jimmie Åkesson. Foto: Anders Wiklund/TT.

Åkesson sjukskriven mars ut

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har förlängt sin sjukskrivning till 31 mars.

Jimmie Åkesson låter hälsa att hans återhämtning går åt rätt håll och att han mår märkbart bättre men att det är viktigt att inte ha för bråttom tillbaka i arbete. Under sjukledigheten ligger fokus på vila och familj, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Jimmie Åkesson sjukskrevs kort efter valet i höstas på obestämd tid på grund av utmattningssyndrom. I Åkessons frånvaro har gruppledaren Mattias Karlsson klivit fram som vikarierande partiledare. Det har spekulerats om att Åkesson kanske inte kommer tillbaka och att Karlsson i så fall skulle ta över partiledarposten.

– Det är gläder mig någonting oerhört att återhämtningen går åt rätt håll. Dels för att Jimmie är en personlig vän till mig men också för att han är Sveriges bäste partiledare och vi såklart längtar efter att ha honom tillbaka i gammal god form, kommenterar Mattias Karlsson i pressmeddelandet.

I går kom beskedet att Richard Jomshof blir ny partisekreterare i Sverigedemokraterna efter Björn Söder. Att Söder skulle avgå efter tio år på posten har varit klart länge. Men efter Jimmie Åkessons sjukdom har det uppstått en tvist i partiledningen om bytet. Söder har velat vara kvar en tid på grund av Åkessons frånvaro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".