Per-Olof Eggöy. Foto: Oskar Lodin / Sverige Radio
Per-Olof Eggöy. Foto: Oskar Lodin / Sverige Radio

Per-Olof trotsar tövädret med ädla motiv

Per-Olof Eggöy trotsar tövädret
1:52 min

På ett par hemmodifierade slalomskidor flyger Per-Olof Eggöy fram på den lilla strimma snö som har överlevt de senaste dagarnas töväder i Uddevalla. Hans motiv? Det är kul, och mångkulturen.

Precis som resten av världen uppmärksammar Per-Olof Eggöy 70-årsdagen av Auschwitz befrielse. Det var den 27 januari 1945 som Nazitysklands största koncentrationsläger befriades av sovjetiska trupper. Trots SS-truppernas ansträngningar att dölja vad som pågått skulle det senare stå klart att 1,1 miljon människor hade mördats under fem års tid, 90 procent av dem var judar, de resterande var bland andra romer och sovjeter.

Men när alla andra väljer att prata om Nazitysklands fruktansvärda brott mot mänskligheten så vill Per-Olof Eggöy manifestera sin tro på det mångkulturella samhället genom att åka på ett par slalomskidor som han har fått av en irakisk bekant.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".