Lekplatsen vid Havets hus i Lysekil. Foto: Lisa Lysell/Sveriges Radio.
Lekplats vid Havets hus i Lysekil. Foto: Lisa Lysell/Sveriges Radio.

Bidrag eller ej till Havets hus – i kväll avgörs det

Lysekilspartiets Ronald Rombrandt tänker inte rösta ja
1:21 min

I kväll bestämmer politikerna i Lysekil om Havets hus ska få ett bidrag på tio miljoner kronor. Även om det blev ett ja i kommunstyrelsen är det långt ifrån säkert att det blir så i kommunfullmäktige.

Havets hus i Lysekil behöver pengar för att kunna bygga om och därmed kunna locka fler besökare. En oenig kommunstyrelse har sagt ja till ett bidrag på tio miljoner kronor.

Men om det blir ja även i kommunfullmäktige ikväll, är högst osäkert.

Lysekilspartiets Ronald Rombrandt tänker inte rösta ja. Han vill att ärendet återremitteras eftersom han tycker underlaget är bristfälligt.

– Vi vill se ett helt färdigt paket om hur detta ska finansieras. Den informationen saknas nu.

Det socialdemokratiska kommunalrådet Jan-Olof Johansson är en av dem som vill att Havets hus ska få bidraget på tio miljoner och han tänker därför rösta ja ikväll.

Och han försöker också få de andra partierna som Socialdemokraterna samarbetar med, det vill säga Moderaterna, Centern och Folkpartiet, att också rösta ja.

– Det är ändå en profilfråga för Lysekil, så jag försöker nå en bred enighet, säger han.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".