Entrén till Vänersborgs tingsrätt. Foto: SR Väst
Vänersborgs tingsrätt

Långa fängelsestraff för barnvåldtäkter

Den 25-åriga kvinna och 36-årige man som misstänks för inblandning i barnvåldtäktshärvan har dömts till 3,5 års fängelse vardera.

Kvinnan döms för att i mitten av november förra året ha våldtagit ett sjuårigt barn och samtidigt spelat in det och fotograferat det med en mobiltelefon. Film och bild har kvinnan sedan skickat till mannen som bor i Göteborg.

Kvinnan misstänks också för att i slutet av oktober ha begått ett annat sexuellt övergrepp mot samma barn. Även det filmades med en mobiltelefon.

Mannen å sin sida har under hösten lämnat instruktioner och anvisningar till kvinnan om hur övergreppen ska gå till.

Vice chefsåklagare Per-Erik Rinsell säger till P4 Väst att han tycker domen är korrekt och att straffet ligger i linje med det som han yrkade på.

De två misstänkta döms på alla åtalspunkter. Kvinnan döms för bland annat våldtäkt mot barn och två fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering. Mannen döms bland annat för anstiftan av våldtäkt mot barn och anstiftan av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Michael Hansson, mannens försvarare, säger att det är oklart om domen kommer att överklagas.

– Mannen förnekar brott, sedan får man fundera på om man ska överklaga eller inte, säger han till P4 Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".