Monica Selin (KD). Foto: Bosse Adriansson/P4 Väst.
Monica Selin (KD). Foto: Bosse Adriansson/P4 Väst.

Monica Selin vill fortsätta i KD:s partistyrelse

”Många kommer att finnas kvar”
0:49 min

Kristdemokraternas partistyrelse ställer sina platser till förfogande. En av ledamöterna är Monica Selin, som hoppas få ingå i den nyvalda styrelsen.

I går kom beskedet att alla i Kristdemokraternas partistyrelse ställer sina platser till förfogande, bland andra regionrådet i Västra Götaland Monika Selin.

Att det sker nu, i stället för till hösten på det ordinarie rikstinget, tycker hon är logiskt, nu när Göran Hägglund har sagt att han ska sluta som partiledare.

– Det är naturligt att partistyrelsen gör så här. Man kan säga att det är en formsak, men också en markering. Då får den nya partiledaren och valberedningen möjlighet att se att teamet passar bra ihop.

Monica Selin tror att många av dem som sitter i partistyrelsen nu kommer att finnas kvar. Och hon kan själv tänka sig att fortsätta.

– Jag har sagt att jag står till förfogande en period till, men om valberedningen vill något annat är det självklart för mig att lämna min plats.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".