Handboll Jenny Alm Sävehof Foto: Bengt Israelsson/Sveriges Radio
Jenny Alm. Foto: Bengt Israelsson/Sveriges Radio

Jenny Alm lämnar Sävehof för Danmark

Jenny Alm: Ett bra lag med höga ambitioner
1:15 min

Nu är det klart att handbollsspelaren Jenny Alm från Uddevalla lämnar svenska mästarklubben Sävehof för proffsspel i Danmark.

EM-succén och Champions League-erfarenheterna har gjort Sävehofs handbollsstjärna Jenny Alm, som fostrats i Uddevallaklubben Kroppskultur, eftertraktad bland utländska klubbar.

Nu är det klart att hon lämnar den svenska mästarklubben från Göteborg för danska Team Esbjerg. Där blir hon lagkamrat med den tidigare Sävehofspelaren Johanna Ahlm.

I en intervju med P4 Väst redan 2011 sa Jenny Alm från Uddevalla att siktet inte stannar på Sävehof och Sverige.  Hon var tydligt inställd på ett proffskontrakt inom tre-fyra år. Och tre-fyra år senare är hon där, precis enligt planerna. 

– Det är ett bra lag i Danmark, som har höga ambitioner och många bra spelare. Det känns som att det kommer att pass mig, säger Jenny Alm.

”Jag förstår henne och respekterar hennes beslut även om det är tråkigt att förlora en viktig spelare. Jenny har mognat och växt både på och utanför planen under sin tid i Sävehof”, säger Sävehofs tränare Henrik Signell i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".