En lykta och en skylt vid en väg. Foto: Frida Larsson/Sveriges Radio.
Foto: Frida Larsson/Sveriges Radio.

Äldre kvinna döms – smet från dödsolyckan vid Väjern

En kvinna i 80-årsåldern dömdes i dag av Uddevalla tingsrätt till dagsböter för att ha smitit från en trafikolycka vid Väjern i Sotenäs kommun. Men hon frias från åtalet om vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

Det var i december 2013 som en man hittades död på vägen vid Väjern. Bredvid honom låg hans cykel och snart fanns misstankar om att mannen blivit påkörd och att föraren smitit från platsen.

En kvinna i 80-årsåldern anmälde till polisen att hon kunde ha kört på mannen, men menade att hon körde väldigt försiktigt och hade solen i ögonen.

Hon stod åtalad för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och smitning. Men hon förnekar att det är de brott som hon begått.

Kvinnan menar att hon körde sakta och då hon inte märkt att hon kört på mannen, kan hon inte vara skyldig till smitning.

Uddevalla tingsrätt går alltså på kvinnans linje när det gäller flera av anklagelserna. Hon frias för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik. Men hon döms för obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

Kvinnan döms till 40 dagsböter á 70 kronor.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".