Norge utreder människohandel med koppling till Strömstad

Fallet där en Strömstadsbo är häktad i Norge misstänkt för grov människohandel benämns av åklagaren som ett mycket stort mål och det första av sitt slag i Norge.

En Strömstadsbo är häktad i Norge misstänkt för grov människohandel och fallet benämns av åklagaren som ett mycket stort mål och det första av sitt slag i Norge.

Mannen är misstänkt för att varit del i en brottslighet där ett tiotal personer har tagits från Pakistan och sedan utnyttjats som arbetskraft i en norsk dagligvaruhandelskedja.

Förra veckan gjordes en husrannsakan i en bostad i Strömstad där mannen är skriven och där har polisen beslagtagit saker som kan ha betydelse för utredningen i Norge. Nu har Uddevalla tingsrätt beslutat att de beslagen ska lämnas ut till Norge.

Mannen har suttit häktad sedan september förra året. I en kommentar till P4 Väst säger hans försvarare att hon inte tror att mannen kommer att dömas för brottet.

I samband med husrannsakan genomfördes också en insats med både svensk och norsk polis och då greps även mannens sambo. Hon har nu häktats misstänkt för grovt häleri, uppger den norska åklagaren för P4 Väst.

Totalt sitter 15 personer häktade i Norge misstänkta för inblandning i härvan. Enligt åklagaren är det 11 personer som är misstänkta för grov människohandel.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".