Tommy Hedlund, tävlingsledare badminton SM.
Tommy Hedlund, tävlingsledare badminton SM. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio.

Sverigeeliten i badminton gör upp i Uddevalla

Tävlingsledaren: Vi är nöjda med publiktillströmningen
1:11 min

Förutom strömavbrottet i Uddevalla som störde tävlingarna i en timme, har det i dag varit full fart i Agnebergshallen under SM.

För tredje året i rad arrangerar nu Uddevalla svenska mästerskapet i badminton. Över 100 deltagare finns på plats för att göra upp i de olika tävlingsgrenarna, bland annat herrsingel och damsingel.

Det mesta har flutit på som tänkt, men det blev lite dramatiskt när dte blev helt svart i hallen. Anledningen var det stora strömavbrottet som drabbade Uddevalla på förmiddagen. I en timme fick spelet stoppas i SM.

– Det har fungerat jättebra ändå, vi fick ta en plan B och skjuta på en invigning som var tänkt mitt på dagen för att inte missa sluttiden i kväll, säger tävlingsledaren Tommy Hedlund.

Det är en del åskådare på plats, folk sitter på ungefär varannan eller var tredje plats.

– Vi är nöjda, vi har ungefär det målet som vi har satt upp. Blir det rätt spelare som går vidare, det vill säga spelare från närområdet, kommer publiktillströmningen att öka mycket, säger Hedlund.

Efter tre raka SM i Agnesbergshallen blir det nu inget mer på ett tag, säger Hedlund.

– Vi tar lite vila några år nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".