Eric Saade och Jessica Andersson. Foto: TT
Eric Saade och Jessica Andersson. Foto: TT
Melodifestivalen

Jessica Andersson vidare till final

"Jag blev helt chockad. Jag hade inte räknat med det"
0:42 min

Schlagerveteranen Jessica Andersson från trollhättan och hennes kraftfulla ballad är vidare till final i Melodifestivalen. Med sig fick hon Eric Saade.


– Jag blev helt chockad. Jag hade inte räknat med det och jag ville inte ta något förgivet. Man kommer hit den här veckan, och tror väldigt mycket på sitt bidrag, sedan hör man alla andras bidrag och så börjar man tvivla på sig själv, säger Jessica Andersson, till Sveriges Radio.

Årets Melodifestivalturné sparkade igång med silvriga pom-poms både bland publiken och bland dansarna på scen. Ledordet för festivalen är värme.

Och det kändes som om temperaturen i Scandinavium höjdes några snäpp när 24-åringen från Kattarp tog plats på scen. Eric Saade var sist ut med "Sting" - en fartig poplåt med funkblås och visksång.

Saade, som i sina tidigare Melodifestivalnummer sjungit i forsande vatten och krossat glas, inledde bakom ett gigantiskt skynke. Sedan drog han igång en energisk dansshow och avslutade med att springa upp på en plattform som flög ut över publiken. Under hela veckan har han pekats ut som finalfavorit och han levde upp till förväntningarna.

– Ni är fantastiska, sade han från scenen när han framförde "Sting" för andra gången.

Vem som skulle göra honom sällskap har varit mer öppet. Molly Pettersson Hammar pekades ut som en favorit under veckan men hennes "I'll be fine" föll inte tittarna i smaken och hon slutade näst sist i deltävlingen.

Den andra finalplatsen knep i stället Trollhättansångerskan Jessica Andersson som sjunger i festivalen för sjätte gången - 2003 vann hon som en del i duon Fame.

Låten "Can't hurt me now" har en text som Jessica blev berörd av. På senare år har mycket handlat om hennes trasiga uppväxt som hon både skrivit en bok och släppt en skiva om. Nu känner hon sig starkare än tidigare och hon gav allt i den mäktiga balladen.

Hon hade satsat på guld. Guldbeströdd galaklänning till det guldblonda håret, guldfärgade pelare bakom och ett glittrigt mikrofonstativ.

Ytterligare en chans att ta sig till final fick Dolly Style och Behrang Miri och hans kompanjon Victor Crone. De får tävla i Andra chansen i Helsingborg den 7 mars.

Veckan därpå, den 14 mars, avgörs den stora finalen i Friends Arena i Stockholm.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".