Poliser Slättbergshallen
1 av 2
Många poliser på plats vid Slättbergshallen
Polis Slättbergshallen
2 av 2
Många poliser på plats vid Slättbergshallen. Foto: Sveriges Radio.

Stök och bråk i samband med bandy i Trollhättan

Delar av Trollhättan fick spärras av och det var bråkigt i samband med en bandymatch på lördagen. Bland annat ska en äldre kvinna ha skadats.

Problemen började, enligt polisen, redan innan matchen när tillresta åskådare ifrån Karlstad kom till Trollhättan med tåg. Polisen uppger att det finns mellan 20 och 40 problemsupportrar hos laget Boltic, hur många av dem som var i Trollhättan i går är oklart.

Många poliser var avsatte för att just bevaka supportrarna och på plats på matchen fanns runt tio poliser.

På vägen till matcharenan, Slättbergshallen, smälldes flera knallskott eller liknande. Polisen spärrade av delar av Trollhättan för att supportrar mellan lagen inte skulle konfronteras. 

Även under matchen blev det problem när pyroteknik tändes inne i hallen och brandlarmet gick, vilket gjorde att matchen fick brytas under en dryg halvtimme.

I samband med det uppstod ett mindre tumult och, enligt vittnesuppgifter till P4 Väst, ska en äldre kvinna då ha blivit omkullsprungen och slagit i huvudet, oklart vilka skador hon fick. Polisen har inga uppgifter om det.

Efter matchen fick Bolticanhägare lotsas till centrum med hjälp av flera polisbilar.

Strax innan supportrarna skulle åka tåg mot Karlstad igen så uppstod tumult. Det ska ha blivit fler småbråk under kvällen, uppger polisens inre befäl.

Polisen hade problem med att få supportrarna att gå mot tåget och i närheten av Resecentrum började några av dem jaga några andra personer och i allén ska det ha vara slagsmål, men inga större incidenter.

Minst tre personer fick omhändertas för fylleri, men ingen ska vara gripen för något brott.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".