Telefon
Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Andreas har inte haft telefon på en månad

"Är förjävligt"
1:30 min

Fortfarande är det runt tio personer som saknar telefon och bredband efter stormen Egon. I helgen fortsätter tekniker att jobba för att lösa felen.

En av de drabbade är Andreas Karlsson, i Häljeröd i Uddevallas kommun, som snart har saknat telefon i en månad.

– Det är förjävligt, säger han till P4 Väst.

Stormen Egon slog till hårt mot Sverige i början av januari och den orsakade också en "enorm" mängd fel på bredband och telefoni, enligt Skanova som ansvarar för Telias nät. Det gör att det tar tid att rätta till alla problem, uppger företaget.

Andreas Karlsson fick först beskedet att bredbandet och telefonen skulle vara tillbaka i slutet av januari, men det datum flyttades först fram till i fredags och nu till den 13 februari.

Telia har beklagat händelsen och säger att det kan vara svårt att få bra prognoser att ge kunderna.

Andreas Karlsson säger att Telia har erbjudit honom att få ett mobilt bredband gratis på grund av problemen – men det finns en hake.

– Jag har fast telefon av en anledning. Det är att jag har noll mottagning där jag bor. Då är det ännu mer hån att man erbjuder ett mobilt alternativ som jag absolut inte kan använda mig av. Som kund känner man sig riktigt dåligt bemött då.

Skanova fortsätter under helgen att jobba för att lösa felet.

– Vi jobbar stenhårt för att lösa problemen. Vi har kallat in tekniker och de är igång även nu i helgen, säger Niklas Cedervall, servicechef på Skanova.

Hur många är drabbade?

– Just nu är det ett tiotal som fortfarande saknar bredband och telefoni, säger Cedervall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".