Väpnat rån mot pizzeria i Ljungskile

Pizzeriaägaren: Tycker synd om rånarna
0:28 min

En polishelikopter har deltagit i jakten på gärningsmännen. Polisen tror att männen är två och har flytt från platsen med bil.

På söndagskvällen utsattes en pizzeria i Ljungskile för ett rånförsök. Ägaren säger att det var tre gäster inne i restaurangen när rånet skedde, men att de klarade händelsen relativt väl.

– Det var en kund som hjälpte mig att ringa polisen. Jag klarade mig bra, det var inte så farligt, säger pizzeriaägaren.

Två personer ska ha hotat personal med vad polisen kallar ett pistolliknande föremål, men inte de kom inte över några pengar eller annat byte.

– Vi har vissa spaningsförslag men ingen är gripen, säger Lars Tunefjord, vakthavande befäl hos polisen i Västra Götaland.

Ingen person ska ha kommit till skada, skriver Bohusläningen. Vid 23.30 hade polisen ingen misstänkt eller gripen för rånförsöket. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".