Bandy IFK Vänersborg Foto: Elliot Ohlén/Sveriges Radio
Bandy IFK Vänersborg Foto: Elliot Ohlén/Sveriges Radio

Vänersborg får möta Hammarby

Det blir Hammarby som blir Vänersborgs motståndare i kvartsfinalen i bandyns slutspel. Något som Joakim Hedqvist ser fram emot.

Det blev en oväntad upplösning av valet av motståndare i kvartsfinalerna. Sandviken som vann Elitserien valde som väntat Broberg. Västerås valde som nummer två och tog Bollnäs. Något som överraskade Radiosportens expert Magnus Muhrén. När det var Edsbyns tur att välja så blev det Villa. Även det en överraskning.

Hammarby kom fyra och fick ta det som var kvar och det var Vänersborg som kom på sjunde plats i Elitserien. Och det ser IFK:s Joakim Hedqvist som en bra sak.

– Vi har skapat oss en bra position i bandy-Sverige iochmed att inget lag vågade välja oss. Så det var Hammarby som "fick" oss till slut. Så jag tycker att det ska bli väldigt kul att gå in i kvartsfinalspel.

Första matchen mellan Hammarby och Vänersborg spelas på lördag på Zinkensdamm i Stockholm.

Nästa match är på tisdag 17 februari i Arena Vänersborg. Kvartsfinalerna spelas i bäst av fem matcher.

Den sista matchen i Elitserien förlorade Vänersborg med 4-5 borta mot Sandviken. SAIK ledde med hela 5-1 innan gästerna började knappa in.

Robin Lundqvist gjorde två av IFK:s mål, medan Adam Herou Lööf och Mikko Lukkarila svarade för varsitt mål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".