BMW
Konsultföretaget FEV gör jobb åt den tyska biltillverkaren BMW. Foto: Anders Wiklund/TT.

Tyskt storföretag satsar i Trollhättan

Chefen: Det känns spännande
0:53 min

Nya jobb skapas när konsultföretaget FEV växer i Trolllhättan. Företaget jobbar med växellådor och gör jobb åt bland annat BMW.

– På korta perspektivet tror jag vi kommer vara ett 20-tal personer innan årets slut. Jus nu är vi fem personer i Trollhättan, säger vice vd för FEV Sverige Dan Freiholtz till P4 Väst.

Företaget siktar alltså på att växa i Trollhättan och har nu flyttat in i nya lokaler på Innovatum-området i Trollhättan. FEV är tyskt och har över 3 000 anställda.

Anledningen till att bolaget slår ner bopålarna i Trollhättan är att det finns ett stort kunnande där kring fordonsindustrin.

– Det primära är att det finns en kompetens inom automotivebranschen.

FEV är specialiserade på växellådor och gör jobb åt många av de stora biltillverkarna runt om i världen.

– I dag så utför vi uppdrag åt alla stora OEM:er som finns i Europa, Asien och USA. Det är bland annat BMW och Audi, säger han.

Dan Freiholtz ser framemot satsningen i Trollhättan.

– Det känns spännande och själv har jag jobbat inom branschen och jag ser det här som en ganska bra möjlighet, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".