Undersköterska hjälper en äldre person ett boende. Foto: Henrik Montgomery/TT.
Foto: Henrik Montgomery/TT.

Bronsplats för äldrevården i Lilla Edet

Kommunens satsningar på att förbättra äldreomsorgen har lyckats. SKL':s senaste mätning placerar Lilla Edets äldreomsorg på tredje plats med 98 procent som är nöjda.

Lilla Edets kommun har satsat på att göra äldreomsorgen bättre, framför allt bemötande, inomhusmiljö, mat och sociala aktiviter. Det har gett stort genomslag i årets ranking som gjorts av SKL, Sveriges kommuner och landsting.

I rankingen av mat och måltidsmiljö placerar sig Lilla Edets kommun bland landets 20 bästa kommuner.

— Den stora framgångsfaktorn är att kost- och omvårdnadspersonalen använder måltiden till flera ändamål: näringsintag, del av en aktivitetet och ett tillfälle att dela erfarenheter och minnen, säger Yvonne Gunnarsson Nord, verksamhetschef inom vård och omsorg, på kommunens hemsida.

Ett område där Lilla Edet inte håller måttet är kontinuitet inom hemtjänsten där vårdgtagarna har många olika personer som kommer hem till dem. Det beror på en stor ökning av antalet timmar inom hemtjänst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".