Bandy IFK Vänersborg gör vågen Foto: Elliot Ohlén/Sveriges Radio
Bandy IFK Vänersborg gör vågen Foto: Elliot Ohlén/Sveriges Radio

Vänersborg avgjorde i 109:e minuten mot Hammarby

Mikko Lukkarila: Det är så jäkla skönt
1:57 min

Det blev en ännu en dramatisk match mellan Vänersborg och Hammarby i bandykvartsfinalen. Vänersborg vann med 8-7 och Mikko Lukkarila avgjorde när det var en minut kvar av förlängningen.

Mikko Lukkarila gjorde 8-7 när det återstod en minut av förlängningen. IFK hade 6-1 ledning i paus men Hammarby kom ikapp och kvitterade till 7-7. Den här gången kunde Vänersborg komma tillbaka och vinna.

Vänersborg gjorde mål på allt i första halvlek och Emil Wiklunds mål var av högsta bandyklass och IFK ledde med 6-1 i paus.

Hammarby kom snabbt tillbaka i den andra, men när Christoffer Fagerström satte 7-3 så det bra ut. Hammarby kom tillbaka igen och kvitterade till 7-7 innan Mikko Lukkarila avgjorde i slutet av förlängningen.

– Det är så jäkla rättvist, i första halvlek var vi mycket bättre än dem. När det blev sudden sa vi det här ska vi ha, säger Mikko Lukkarila.

– Det är härligt det här, det är slutspel och det är kul, säger Mikko.

Nästa match spelas i Stockholm på torsdag.

Vänersborg-Hammarby 8-7 efter förlängning. 7-7 (6-1)

MÅL IFK: Emil Wiklund, Christoffer Fagerström. Mikko Lukkarila 2, Johan Koch och Joakim Hedqvist 1
HIF: Stefan Erixon 3, Adam Gilljam 2, Ulf Einarsson och Robin Sundin 1
Pubklik: 2511

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".