Leif GW Persson
Leif GW Persson. Foto: Sveriges Radio

Leif GW Persson: De försvunna männen kommer troligen aldrig hittas

”Mycket talar för att de utsatts för grova brott”
1:13 min

Författaren och kriminologen Leif GW Persson är tveksam till att vi någonsin får veta vad som hänt med Daniel Olsson och Peter Larsson som varit försvunna sedan 2008.

Det är nu sju år sedan Daniel Olsson från Uddevalla och Peter Larsson från Ljungskile försvann.

Den 26:e september 2008 stod Daniel Olssons bil olåst utanför hans bostad i Uddevalla, i bilen fanns telefon och plånbok, men inte ett spår efter honom.

Några dagar senare försvann Peter Larsson från sin villa i Ljungskile. Det fanns tydliga tecken på bråk, men sen dess inga spår efter honom heller.

Leif GW Persson, författaren och professon i kriminologi, tror inte att det är sannolikt att någon av dem kommer att hittas. Han har gjort en kartläggning av misstänkta mordfall, där fallet med de försvunna männen finns med. 

– Man har aldrig hittat några kvarlevor efter dem. Men det finns mycket som tyder på att de har – de hade ju också en yrkesmässig relation och det finns kopplingar mellan dem – att de har råkat ut för något. 

I ljudklippet ovan hör du mer om Leif GW Perssons tankar kring fallet med de försvunna männen. Och här hittar du tidigare rapportering om de försvunna männen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".