Maria Helgesson tillsammans med programledarna Tommy Öster och Cajsa Vingros Carlson. Foto: Skoob Salihi /P4 Väst Sveriges Radio
Maria Helgesson tillsammans med programledarna Tommy Öster och Cajsa Vingros Carlson. Foto: Skoob Salihi /P4 Väst Sveriges Radio

Bänkpressaren Maria Helgesson tränar inte för musklernas skull

Maria Helgesson: Jag är så enveten
2:34 min

Världsrekordhållare i bänkpress Maria Helgesson från Munkedal ger aldrig upp, trots att motivationen tryter ibland tar envetenheten över istället. Vi klarar mycket mer än vad vi tror, menar hon.

125 kilo i bänkpress har gjort Maria Helgesson världsrekordhållare i bänkpress. 

– Ofta klarar man mycket mer än vad man tror, du måste våga gå steget längre hela tiden och utmana dig själv, säger Maria Helgesson.

Men du måste också vilja ge upp ibland?

– Jag är så enveten, så har jag bestämt mig i huvudet för vad jag ska göra så låter jag det ta den tid det tar, för det ska göras, säger Maria Helgesson.

Att få kommentarer och komplimanger för hennes muskler är inte helt ovanligt, men det är inte för musklernas skull Maria Helgesson tränar.

– Jag tränar för att jag brinner för det jag gör, sen att det uppskattas av folk är ju bara ett plus i kanten, säger Maria Helgesson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".