Kristdemokraten Penilla Gunther. Foto: Privat
Kristdemokraten Penilla Gunther. Foto: Privat
Partiledarstriden i KD

Penilla Gunther känner sig inte uträknad än

”Vi får väl se om jag har gräsrötternas stöd”
1:33 min

Den kristdemokratiska partiledarkandidaten Penilla Gunther från Trollhättan är kritisk till hur riksmedia har bestämt sig för att de enda kandidaterna att räkna med är Ebba Busch Thor och Acko Ankarberg Johansson.

Den här helgen samlas Kristdemokraterna till kommun- och landstingsdagarna i Örebro, en helg som egentligen inte handlar om att välja ny partiledare, men det är precis det som det mesta kommer att handla om, det säger Penilla Gunther från Trollhättan, en av fyra partiledarkandidater.

– Man kunde nog ha struntat i seminarierna och bara haft möten med oss kandidater, säger Gunther.

Enligt de flesta bedömare kommer partiledarstriden att stå mellan Acko Ankarberg Johansson och Ebba Busch Thor och Penilla Gunther tros inte ha det stöds som krävs för att ha en chans.

Men Gunther menar att det är de politiska journalisterna som styr urvalet och som har gått händelserna i förväg när de har valt ut bara två som kandidater att räkna med.

– Många utifrån landet tycker att riksmedia styr urvalet väldigt mycket, där jag räknas som den minst kända. Men om jag nu har gräsrötternas stöd så får det väl visa sig, eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".