Död kvinna hittad i Mellerud

1:22 min

Polisen har hört flera personer som kan ha ledtrådar om det misstänkta mordet i Mellerud sent torsdag kväll.

En kvinna hittades död i en lägenhet i Mellerud vid 23-tiden i fredags. Nu sitter en man i 50-årsåldern anhållen misstänkt för dråp alternativt mord. 

– Vi har hört flera personer som kan ha någon vetskap om vad som har hänt, säger kommissarie Sten Rune Timmersjö till P4 Väst.

Den anhållne mannen ska höras igen under helgen och senast på tisdag måste mannen antingen häktas eller släppas på fri fot.

Enligt polisen larmades SOS till platsen vid 23:00 på grund av ett hjärtstopp, men väl på plats tillkallade de också polisen.

Kvinnan levde fortfarande när ambulanspersonalen kom till lägenheten, de försökte rädda hennes liv och påbörjade hjärt- och lungräddning. Men efter en dryg timma stod det klart att det var förgäves.

Polisen menar att det finns "oklara omständigheter" runt händelsen som gör att de har inlett en förundersökning om dråp och har spärrat av fastigheten.

Bostaden är avspärrad för teknisk undersökning och en närstående man som fanns i lägenheten togs med till förhör och anhölls senare under natten av en åklagare. Mannen nekar till brott.