Fullspäckad dag i Hannevik

1:32 min

För 13:e året i rad går den välbesökta Hanneviksdagen av stapeln utanför Lysekil. Dagen innehåller musik, dans, mat, karaoke och mycket annat för uppåt 200 personer.

De inbjudna är människor med olika typer av funktionsnedsättningar, och deras familjer och assistenter. Redan en halvtimme innan invigningen satt det några förväntansfulla och väntade framför scenen.

– Jag var med förra året och det var väldigt trevligt med god mat och uppträdanden, och sedan fick man presenter, säger Maria Wallström.

Och bland fruktträd, partytält och bänkrader står Roar Bråten. Det är han och hans familj som arrangerar Hanneviksdagen i sin trädgård, men hjälp av cirka 100 sponsorer.

Enligt Roar Bråten brukar besökarna längta hela året till dess det blir dags igen, och det känns viktigt att fortsätta.

– Människor som har olika handikapp kan få komma ut och må bra en dag om året, det är därför vi bjuder på det. Och vi får så mycket glädje tillbaka så det värmer i hjärtat, säger Roar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista