Båtsamverkan minskar stölder av båtmotorer

Antalet anmälningar om stöld av båtmotorer minskar. Enligt polisen har det goda samarbetet med båtklubbarna bidragit till detta.

På västkusten har antalet anmälningar om stulna båtmotorer uppnått 187 hittills i år, en minskning med 44 stycken jämfört med samma period ifjol.

– Det gäller att öka medvetenheten hos folk. Där man har startat båtsamverkan har stölderna i stort sett upphör, säger Tomas Andersson på polisens båtsamverkan i Lysekil.

Men även om båtmotorstölderna har minskat på västkusten så är fortfarande små båtmotorer ett lätt byte för en tjuv. Trycktanken och bensintankar som lämnas kvar i båtarna är också attraktiva byten.

– Vi ligger långt framme på västkusten kontra övriga Sverige när det gäller båtbrott, men man ska veta det att lämnar man tanken i båten så är risken stor att nån kommer och stjäl den, säger Tomas Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista