Brödernas berättelser skiljer sig åt

1:33 min

I dag förhördes de två mordmisstänkta bröderna under rättegången om trippelmordet i Uddevalla. Men deras berättelser om vad som hände under mordnatten är helt olika. 

Under den fjärde rättegångsdagen hölls förhör med båda de två mordmisstänkta bröderna, som båda nekar till att ha mördat de tre unga personer som sköts till döds i centrala Uddevalla i början av mars. 

Åklagarna däremot menar att de båda bröderna har skjutit de tre, två män och en kvinna. 

Enligt den äldre brodern är det några rånare, som han hade anlitat, som är mördarna. Men han vill inte säga vilka de är.

Den äldre brodern berättade att han trodde att ett av offren hade stulit narkotika från honom och därför bett några personer att råna offret.

Samtidigt så sa han att hans yngre brors berättelse inte var sann.

Den yngre brodern berättade att han ska ha åkt med sin bror på en MC mot brottsplatsen precis innan morden, men hoppat av innan de kom fram. Han stod då och väntade ett bit ifrån brottsplatsen när han hörde skottlossningen.

– Han är inte skytten och han har inte varit delaktig i skjutningen, säger mannens försvarare Claes Östlund.

Sedan tog den yngre brodern sig till brottsplatsen och åkte han därifrån med en person. Men han vill inte namnge personen.

– Jag vill inte recensera en medåtalads berättelse, men det är helt uppenbart att den inte får särskilt mycket stöd i åklagarens bevisning, säger advokat Claes Östlund.

Precis som tidigare i veckan var det stökigt i samband med rättegången. Kvinnan som är åtalad för vapenbrott blev knuffad av en åhörare under en paus, och händelsen ska nu polisanmälas.