Vittnen träffade brodern på mordnatten

2:20 min

De möttes och hejade på varandra. Under armen bar den äldre brodern en väska. Så sa ett vittne i dag om sitt möte med den misstänkte trippelmördaren.

Men den äldre brodern slår ifrån sig och menar att vittnet ljuger.

På den femte rättegångsdagen för trippelmordet var det åklagarens vittnen som skulle höras. Och två av vittnena som hördes berättade för en fullsatt säkerhetssal i Göteborgs tingsrätt att de träffat den äldre brodern under mordnatten.

En kvinna, som står som ägare för ett förråd där den äldre brodern förvarade knark och vapen, berättade hur hon väcktes när hon gått och lagt sig.

– Jag vaknar av en kraftig smäll på rutan. Jag blir rädd. När jag öppnar fönstret står den äldre brodern där och vill använda min mobil.

Kvinnan berättade att hon hade tagit sömntabletter på natten och därför var groggy och att hon inte uppfattade vad den äldre brodern sa i telefonen. Men samtalet var kort.

– Ja, det är kort samtal. Jag skyndade på eftersom jag ville gå och lägga mig.

Åklagaren presenterade också ytterligare ett manligt vittne som träffat den äldre brodern på mordnatten. Vid midnatt eller ett par minuter efter klockan tolv ska mannen ha stött på den mordmisstänkte brodern i en dörrport, den misstänkte bar då på en väska.

–Han såg mig i ansiktet och hälsade.

Men på torsdagens förhör med den misstänkte brodern konfronterades han med uppgifterna att ett vittne sett honom, någon han menade inte stämde.

– Han ljuger, jag har inte träffat honom, sa brodern i förhör.

Rättegången har omgärdats av oroligheter. Vid minst två tillfällen ska den kvinna som är åtalad blivit knuffat i foajén i tingsrätten.

På fredagens förhandling var det förstärkt säkerhet i tingsrätten. Tre polisbussar stod parkerade utanför och flera poliser bevakade foajén. 

Rättegången fortsätter nu på måndag. Då ska ytterligare vittnesförhör hållas. Även då är P4 Väst på plats och rapporterar direkt.