Nevs anställer 150 – rekryterar på tågstation

1:45 min

Biltillverkaren Nevs anställer nu 150 personer och det är fler än väntat. Anledningen till nyanställningarna är att Nevs nu sätter igång verksamheten igen efter de ekonomiska besvären.

– Primärt söker vi ingenjörer. Vi kommer anställa cirka 150 personer nu under hösten och minst 85 procent kommer bli ingenjörer. Sedan kommer det fyllas på med inköp, kvalité, ekonomi och lite produktion, säger Haris Dedic på Nevs personalavdelning.

För att underlätta rekryteringen så stod Nevs i dag vid tågstationen i Trollhättan och försökte värva folk i morgonruschen. Med tanke på att det finns en viss brist på ingenjörer så är det viktigt att nå ut till så många som möjligt, säger Nina Selander som också jobbar på Nevs personalavdelning.

– Att det är brist på ingenjörer hör vi också, även om vi har haft tur och har många bra sökanden. Så det här är lite förebyggande också.

Det är 150 personer som Nevs nu anställer och det är runt 50 fler än vad som först planerades, enligt företaget.

Anställningarna kommer nu när biltillverkaren startar upp verksamheten ordentligt igen efter att företaget bland annat skrivit ett samarbetsavtal med en av Kinas största fordonstillverkare, Dongfeng.

Under de ekonomiska problemen tvingades också Nevs att säga upp 155 personer. Och just frågor om ekonomin har flera av de som Nina Selander pratat med i dag.

– Det är framför allt många som är tveksamma kring ekonomi. Vi pratar mycket om vår ägare och delägare som har kommit in och vårt nya samarbete med Kina som många också är intresserade av.