En man med bandidos-väst, halsband och tröja. Foto: Frank Augstein/TT.
Arkivbild. Foto: Frank Augstein/TT.

Kraftsamling mot Bandidos i Vänersborg

1:25 min

I fredags slog polisen till mot Bandidos i Vänersborg. Kommunen, polisen och näringsidkare kraftsamlar nu mot den organiserade brottsligheten. 

Den senaste tiden har oron över Bandidos etablering i Vänersborg ökat. Därför har polisen, Vänersborgs kommun och näringsidkare träffats för att tillsammans motverka den organiserade brottsligheten. 

I fredags slog polisen till mot Bandidos lokaler. Anledningen var att mc-gänget satt upp övervakningskameror och en plank utan tillstånd. Inne i lokalen hittade man knark, vapen och även sprängmedel. 

Polischefen Gunilla Gevreus beskriver hur det är ett fåtal personer som sticker ut och skapat oro. 

– De vill verka farliga än de är. Sen att de har en tillhörighet till nätverket som i sig har ett rykte om sig att ha ett våldskapital. Men det är inte farligt för allmänheten, säger hon.

Bandidos etablerade sig för drygt ett år sedan i Vänersborgs kommun. På Bandidos hemsida hälsades avdelningen Trestad chapter välkommen. 

– Vi gör ett gemensamt agerande med fastighetsägare, näringsidkare och andra intressenter, säger Gerveus. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista