Skoob Salihi. Foto: Susanna Wictorzon/Sveriges Radio.
Skoob Salihi ska nästa vecka gå mellan Uddevalla, Trollhättan och Vänersborg. För att hålla sig varm på vägarna fick han ett par stickade torgvantar av lyssnaren Kerstin Wykman. Foto: Susanna Wictorzon/Sveriges Radio.

Skoob går för Världens barn

3:14 min

På måndag nästa vecka ska Skoob ta sig runt i Trestadsområdet – genom att gå.

Först tar han sig från Uddevalla till Trollhättan, sedan Trollhättan till Vänersborg och avslutningsvis Vänersborg till Uddevalla.

På sin resa kommer Skoob ha med sig bössor, så ni som vill stoppa honom på vägen och skänka en slant är mer än välkommen att göra det.

Vill du ge honom skjuts en bit på vägen, helst med lite ovanligare färdmedel, så gärna det! Fler lyssnare har redan hört av sig med tips på färdmedel på P4 Västs Facebook-sida.

Där skrev bland andra Kerstin Wykman, som tipsade om att ta sig runt via buss och tåg. Efter skickade hon ett par värmande torgvantar för Skoobs färd, och de kommer han så klart ha på sig!

– Jag tänkte att det måste ju bli kallt om händerna, och då måste du ju ha ett par vantar, säger Kerstin Wykman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista