Polisens bild på försvunna Lisa Holm
Uppgifter om att Lisa Holm dog av kvävning dementeras av polisen.

Polisen tillbakavisar uppgifter om att Lisa Holm kvävts till döds

0:53 min

Under torsdagsmorgonen kom uppgifter i olika medier att Lisa Holm ska ha dött av kvävning. Det tillbakavisas nu av spaningsledaren Lars Johansson.

-- Det kommer inte vara den officiella dödsorsaken. I övrigt kommenterar vi inte den här delen av protokollet, säger Lars Johansson till P4 Skaraborg.

Hur ser du på att den här uppgiften cirkulerar i media?

-- Eftersom det inte är den officiella kommenterar jag inte det. Det är bara synd att det blir sådana här rykten. Man får avvakta till protokollet blir klart.

Det råder fortfarande yppandeförbud för alla parter.

Lars Johansson beklagar de spekulationer som nu uppkommit.

-- Vi har ju försökt att hålla det här som man ska hålla en förundersökning. Den ska hållas tät. Den ska inte föras i pressen. Det är tråkigt att det blir en massa spekulationer. Att vi håller så här tätt beror på att vi inte har något erkännande från någon person. Den dagen det blir någon som erkänner detta måste vi ha en del uppgifter kvar så att vi kan kolla så att det inte är någon som falskt erkänner ett sådant här brott.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista