Vågor rullar in på Smögen. Foto: Karin Blomqvist/Sveriges Radio
Kusten längs Smögen är attraktiv. Foto: Karin Blomqvist/Sveriges Radio

Smögens öråd tar inte ställning om kallbadhusplaner

Smögens öråds Jan Hansson: Policy att inte ta ställning
1:08 min

Det pågår en het debatt på Smögen om företaget Smögens hafsbads planer på att bygga ett kallbadhus på ön. Bland medlemmarna i Smögens öråd finns många olika åsikter om planerna, men föreningen tar inte ställning i frågan.

Det var i förra veckan som P4 Väst kunde berätta att det råder spa-feber längs kusten. I Sotenäs kommun vill både Hotell Kungshamn som Smögens hafsbad bygga ut sina anläggningar. 

Hafsbadet vill bygga till ett kallbadhus med tillhörande bastu vid Glommen, något som skapar debatt på Smögen. 

Smögens öråds ordförande säger nu att man som förening inte tar ställning till byggnadsplanerna. 

– Sedan tio år tillbaka har vi en policy om att inte ta ställning till privata satsningar. Det håller vi oss ifrån, säger han. 

Smögens hafsbad har tidigare varit i kontakt med örådet för att få fram material om hafsbadets historia men också frågat om hur vandringsleden skulle kunna gå förbi det tilltänkta kallbadhuset. 

– Vi vill fortsätta ha ett samarbete med Smögens hafsbad. Och de här lederna som vi har byggt är en sak men det får inte tas för att örådet är en part i det här. Vi är helt utanför. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".