En polisbil bakom asvpärrningsband.  Foto: Pontus Lundahl/TT
1 av 2
Foto: Pontus Lundahl/TT
Lägenhetshus i bostadsområdet Rådhusberget i Strömstad. Foto: Lyssnarbild.
2 av 2
Bostadsområdet Rådhusberget i Strömstad där knivdådet skedde. Foto: Lyssnarbild.

Knivdådet i Strömstad: Kvinna häktas av hovrätten

1:38 min

Tingsrätten valde förra veckan att inte häkta den kvinna som misstänkts för inblandningen i knivdådet i slutet av september. Men nu har kvinnan häktats av hovrätten i sin frånvaro. 

Polisen söker nu efter kvinnan, som kan ha varit inblandad när en man knivdödades i Strömstad i slutet av september. Tingsrätten har tidigare beslutat att inte häkta kvinnan. 

Men hovrätten gör en annan bedömning och har nu beslutat att kvinnan ska häktas i sin frånvaro misstänkt för brottet. Hon är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel alternativt grovt vållande till annans död. 

Polisen har letat efter kvinnan under torsdagskvällen och natten till fredagen, men inte lyckats lokalisera henne. 

– Hon har kontaktat vittnen, och det är inte bra för utredningen. Det ser vi allvarligt på, säger Thord Haraldsson, kriminalkommissarie, till P4 Väst.

Kvinnan har tidigare varit misstänkt och dömts för olika typer av knivvåld. I mitten av 2000-talet häktades hon för misstänkt mord på sin dåvarande sambo, men misstanken gick aldrig till åtal. 

Några år senare dömdes hon för att knivskurit en ung man i armarna och ryggen. Då dömdes hon till 15 månaders fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista