Ett stort antal gravljus och mängder med blommor utplacerade till minne av offren i knivattacken i Trollhättan. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio
Ljus och blommor till minne av offren i skolattacken i Trollhättan. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio
Skolattacken i Trollhättan

Polisen på plats vid Kronan för att stötta

1:53 min

Den här veckan finns polisen på plats intill skolan i Trollhättan där attacken inträffade i torsdags. Detta för att människor som behöver prata och ställa frågor ska kunna göra det.

– Idag är vi här för att finnas till. Folk kommer och är oroliga och vi svarar på frågor. Vi stöttar helt enkelt folk som vill prata med polisen, säger polisen Lars-Åke Ringström.

Vad får ni för reaktioner?

– De är förtvivlade, självklart. Många tror inte att det har hänt förrän de kommer hit och ser alla blommor och ljus. Detta är ju något så stort och tragiskt. Många är förtvivlade helt enkelt.

Finns det någon rädsla hos de ni pratar med med tanke på att det är ett rasistdåd?

– De vi har pratat med har inte uttryckt det så. Jag tror mer att de är bedrövade över vad som har hänt och kanske inte tänker så mycket på framtiden. 

Hur är stämningen inom polisen? Ni har också fått mycket beröm för ingripandet.

– Ja, det har vi fått. Det har skötts på ett mycket bra sätt med bra resultat och polisen var snabbt på plats och kunde oskadliggöra gärningsmannen relativt snabbt för det kunde ju ha hänt betydligt värre saker än vad som hände.

Hur länge kommer ni att vara kvar här?

– Vi kommer vara här veckan ut som det ser ut nu. Det är ju en så stor händelse detta så att jag tror att detta kommer sitta i länge, säger polisen Lars-Åke Ringström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista