Uddevalla tingsrätt. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.
Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Kvinna häktas – försökte byta tre miljoner mot papper

0:56 min

På väg nere i bankvalvet försökte kvinnan byta kuvertet med tre miljoner kronor mot ett kuvert fyllt med papper. Då avslöjades kvinnan som nu häktas.

Det var i slutet av förra veckan som kvinnan utgav sig för att representera ett rysk företag som skulle slutföra en båtaffär med ett företag från västkusten. 

Parterna hade stämt träff på banken där en deposition på närmare tre miljoner kronor skulle betalas. Kvinnan, iklädd peruk, försökte på väg ner till bankvalvet byta ut kuvertet med pengar till ett kuvert fyllt med papper. 

Men miljonbedrägeriet avslöjades när kvinnan när kvinnan tappade ett kuvert i trappan. 

Kvinnan, vars identitet är ett mysterium för polisen, har själv uppgett att hon är österrikisk medborgare men att hon är bosatt i Frankrike.

Polisen har inte lyckats fastställa kvinnans identitet, därför letar man nu internationellt för eventuellt kunna koppla kvinnan till andra brott eller organisationer.  

Tingsrätten häktade i går kvinnan misstänkt för grovt bedrägeri eftersom hon identifierade sig med ett falsk id-kort.

Åtal ska väckas senast den 16 november. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista