Matbloggaren Karin Högberg. Foto: Susanne Nobel/Sveriges Radio
1 av 2
Karin Högberg. Foto: Susanne Nobel/Sveriges Radio
En stekpanna med tomatsås och pocherade ägg. Foto: Susanne Nobel/Sveriges Radio
2 av 2
Mustig och god frukost - shakshuka. Foto: Susanne Nobel/Sveriges Radio

Karin Högberg från Mollösund är Sveriges bästa matbloggare

”Man kan laga god mat med enkla medel”
1:55 min

När Sveriges bästa matbloggare Karin Högerberg bjuder på frukost blir det tunisisk varmrätt.

Karin Högberg från det lilla fiskesamhållet Mollösund på västkusten driver Sveriges bästa matblogg.

På Mitt Kök-mässan i Stockholm fick hennes blogg Trattoria den fina utmärkelsen Stora matbloggspriset 2015.

– Jag tror att det är enkelheten som gör bloggen så populär, säger hon. Det behöver inte vara så mycket krusiduller utan det går att laga god och bra mat med enkla medel.

Karin Högberg bjöd Peter och Susanne på frukost i morgonstudion och då handlade det inte vanliga frukostfrallor och fil, utan en spännande tunisisk varmrätt.

– Jag har själv börjat laga den här tomatsåsen som är smaksatt med vitlök och spiskummin och så pocherar man ägg där.

Här hittar du receptet till denna goda rätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".