Trippelmordet: Äldre brodern vill bli frikänd

0:57 min

Den äldre brodern, som dömdes till livstids fängelse, överklagar tingsrättens dom. Han vill bli frikänd från mordanklagelserna.

Den äldre brodern kallar också fyra nya vittnen till rättegången i hovrätten för att visa att det finns alternativa gärningsmän, säger försvarsadvokaten Hans Gaestadius till P4 Väst.

– Det är vittnen som gjort observation i nära anslutning till skjutningen och gjort vissa iakttagelser, dels av fordon och dels av andra personer. Vi vet inte vilka personerna är. Det här är för att bredda bilden för domstolens underlag att tillsammans med försvaret hitta alternativa förklaringar till vem som har begått de här brotten, säger han.

I överklagandet står det att brodern nekar till brott och att han anser att han har lämnat rimliga förklaringar till sina förehavanden under tiden för morden.

Brodern menar att tingsrättens slutsatser därför är felaktiga och han vill frias från mordanklagelserna. I andra hand vill att få ett lindrigare straff än livstids fängelse.

I går överklagade åklagarna den friande domen mot den yngre brodern. De vill att även den brodern ska dömas till livstids fängelse.