Ishalka
Foto: Cecilia Bäcklund/SR Väst

Ingen skolskjuts i halkan

Den svåra halkan har ställt till med en hel del problem under natten och då framför allt sent i går kväll.

Minst fem trafikolyckor inträffade på grund av halkan, men enligt SOS Alarm ska det inte ha blivit några allvarligare personskador. Men några personer fick föras till sjukhus.

På flera ställen blev också lastbilar stående, eftersom de inte kom upp för backar.

Bland annat inträffade olyckor i Färgelanda, i Uddevalla och i Munkedals kommuner.

Det började vid 18-tiden i går kväll med bland annat att två bilar krockade vid Råsseröds idrottsplats i Uddevalla och där fick en person föras till sjukhus.

Vid 21-tiden inträffade flera olyckor. Bland annat på Riksväg 44 vid Trestad center då en personbil körde in i ett räcke.

En bil körde också av vägen vid Nordens Ark och hamnade på taket. Ungefär samtidigt på E6:an i Uddevalla körde en lastbil in i ett räcke och där fick en person föras till sjukhus.

Enligt SOS Alarm var det ordentligt halt på många håll, så halt att brandmännen hade svårt att stå när de klev ur brandbilarna vid flera olyckor.

– Men som tur var blev det inga allvarliga skador, säger en larmoperatör på SOS Alarm.

För de elever i Dals-Eds kommun som åker skolskjuts blev det ingen skola i dag. På grund av halkan var alla skolskjutsar på morgonen inställda. Elever som bor i Dals-Eds tätort blev dock hämtade av skolskjutsen under förmiddagen.

Det är ingen fara för de elever som ska hem från skolan, säger rektorn på Hagaskolan, Hans Åkerlund. För då ska alla skolskjutsar gå som de ska.

Han säger också att ställa in skolskjutsar är en unik händelse som inte hänt tidigare under hans 10 år som rektor.

I morgon så kommer skolskjutsen i Dals-Ed fungera som den ska, när alla vägar sandats och saltats ordentligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista