Man står på parkeringsplats
Kjell Wester står på den plats där det första huset ska byggas. Arkivbild från 2012 fotograferad av Charlotte Andersson, Sveriges Radio

Stopp för nya lägenheter på Måkeberg i Åmål

Kjell Wester: Vi arbetar vidare för att få fram nya intressenter
1:21 min

P4 Väst kan idag avslöja att det blir inget husbygge på Måkeberg vid vattnet i Åmål i år. Byggherren hoppar av projektet och hänvisar till att det blir för dyrt.

Det är ett riktigt prestigeprojekt som ska ligga vid småbåtshamnen i Åmål. Den kända arkitekten Gert Wingårdh har ritat området med flera huskroppar längs vattnet och en promenadkaj som följer strandlinjen.

Planeringen var att bygget skulle starta i höst.

Byggherren Norden Etablering fick endast åtta intressenter till de första trettio lägenheterna och bestämde sig för att inte genomföra projektet.

Enligt entreprenören Christer Klint blev kostnaderna för höga för infrastrukturen runt det första huset.

Men markägarna ger inte upp utan letar nya samarbetspartners som vill bygga.

– Vi kommer att arbeta vidare med full kraft för att få fram nya intressenter som kan genomföra projektet. Vi har redan samtal på gång om det, säger Kjell Wester, som är en av delägarna till det markägande bolaget Måkeberg AB.

Frågan är hur stort intresset är för lägenheterna. De kan komma kosta mellan en miljon kronor till 2,5 miljon kronor.

Wester är övertygad om att många vill bo på platsen, men att flera hoppade av när byggplanerna började ändras tidigare i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".