Dans på äldreboende. Arkivbild. Foto: Annette Friberg/Scanpix
Arkivbild. Foto: Annette Friberg/Scanpix

Pubafton kan bli verklighet för Åmåls äldre

Fem miljoner till nya aktivitetssamordnare
1:53 min

Snart kommer de gamla på Åmåls äldreboenden kanske kunna ta en öl – eller i alla fall få fler saker att sysselsätta sig med. Nästa år ska Åmåls kommun nämligen anställa 2,5 aktivitetssamordnare på heltid.

– Det kommer finnas, jag tror det finns önskemål om det, säger Marco Niemelä, omsorgschef i Åmåls kommun, och lovar därmed att de äldre ska kunna gå på pubafton.

De nya heltidstjänsterna som aktivitetssamordnare är ett resultat av de omfördelningar och satsningar av pengar inom äldreomsorgen som regeringen genomför fram till 2018. Totalt blir det cirka fem miljoner kronor för Åmåls del.

Och med lite tur så kommer det också att betyda att de äldre på de särskilda boendena också kommer ut lite oftare. Visar det sig att de gamla vill det så ska man ta hänsyn till det, säger Marco Niemelä:

– Jag utgår från att det kommer finnas brukare som i de här kartläggningarna kommer framföra att det är promenader som man vill göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".