Kent Pettersson
Företagaren Kent Pettersson. Foto: Daniel Gustafsson / Sveriges Radio

Få företagare tycker att polisnärvaron är tillräcklig

Kent Pettersson: Jag har fotat, men det händer inget
1:49 min

Idag träffade ett antal företagare i Bohuslän och Dalsland Polisen för en lunch i Uddevalla. Syftet är den rapport som företagarna tagit fram som visar att endast 15 procent av företagarna känner sig trygga med polisnärvaron i sin kommun.

Kent Pettersson är företagare i Bengtsfors och han känner sig inte trygg med polisens närvaro.

– Nej det är jag inte, vi har haft flera inbrott. Det är svårt att få tag på dem och då känner man sig inte trygg, säger Kent Pettersson företagare i Bengtsfors. 

Siffrorna som presenterades av företagarna i Västra Götaland, där bara 15 procent av dom tillfrågade kände sig trygga med polisnärvaron i sin kommun, var en nyhet för Nina Hejden, polisområdeschef i Västra Fyrbodal.

Hon säger också att företagsinbrott och bostadsinbrott är svårutredda brott.

– Jag förstår frustrationen om man anmäler ett inbrott i sitt företag och får en lapp tillbaka och det står att den är nedlagd, säger Nina Hejden polisområdeschef i Västra Fyrbodal.

Företagaren Kent Pettersson från Bengtsfors har själv blivit drabbad av inbrott och han är inte nöjd med hur polisen har agerat.

– Vi har haft inbrott, dieselstölder och skadegörelse på bilar. Men det har inte hänt något trots att jag har haft foto på tjuvarnas nummerplåt, säger företagaren Kent Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".