Haris Dedic, nyrekryterare och Mikael östlund, kommunikationsansvarig på Nevs. Foto: Margareta Valdermarsdotter/Sveriges Radio
1 av 2
Haris Dedic, rekryterare, och Mikael Östlund, kommunikationschef på Nevs. Foto: Margareta Valdermarsdotter/Sveriges Radio
Nevs Nyanställer 200 personer. Foto: Margareta Valdermarsdotter/Sveriges Radio
2 av 2
Nevs Nyanställer 200 personer. Foto: Margareta Valdermarsdotter/Sveriges Radio

Nevs anställer 200 personer

Kommunikationschefen: Vi tror på det här och det gör andra också
1:50 min

Biltillverkaren Nevs i Trollhättan behöver anställa mer personal och inte bara ingenjörer. I början av nästa år räknar de med att ha drygt 600 anställda.

De pågående projekt som billtillverkaren Nevs arbetar med kräver nu mer personal och det gör att Nevs behöver anställa fler personer.

– Vi rekryterar mellan fem och tio personer i veckan, säger Haris Dedic, rekryteringsansvarig på Nevs till P4 Väst.

– Vi har ungefär 40 annonser ute på Arbetsförmedlingen nu och jag räknar med att den siffran kommer att öka.

Det handlar om 200 personer som Nevs nu planerar att anställa till i början av nästa år. Då är det totala antalet anställda uppe i drygt 600, konsulter inräknade.

Den här gången handlar det inte bara om ingenjörer utan även om personal inom bland annat produktion, logistik, beredning och finans.

Mikael Östlund, kommunikationschef på Nevs, har redan en plan för alla nyanställda.

– Det är mycket fokus på att utveckla de olika projekten, som att hjälpa Turkiet med sitt nationella bilprojekt, våra egna nya modeller och samarbete med Kina, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".