Lena Landberg
Lena Landberg med sin misstänkta väska -- vid en helt annan buss. Foto: privat

Lena nekades gå på bussen – hade misstänkt väska

"Kan ha farligt sprängmaterial i min väska"
1:23 min

När Lena Landberg, 55, skulle ta bussen i Uddevalla i morse fick hon inte kliva ombord. Anledningen: hennes dramatenväska. 

Klockan är tio i sju, och Lena Landberg ska ta bussen från Uddevalla till Trollhättan. Slutdestination är Stockholm, dit Lena veckopendlar för arbetet på ett rederi.

Men när bussen kommer nekas hon att gå ombord, menar hon.

– Då har jag en dramaten med mig där jag har mina tillhörigheter, för att jag ska iväg och jobba en vecka. Men jag får alltså inte kliva på bussen, därför att jag kan ha farligt sprängmaterial i min väska.

Men enligt Claes Barkebo som är VD för Uddevalla Omnibuss, det bolag som trafikerar sträckan åt Västtrafik, har chauffören själv en helt annan version av händelseförloppet.

Han menar att Lena fick möjlighet att lägga väskan i bagageutrymmet, men att hon då gick iväg och sen inte dök upp innan bussen skulle avgå.

– Nej, han talade ju om för mig att han inte tyckte att jag skulle åka med, utan att jag kunde ha farligt material i min väska. Och då gick jag, för det fanns ju liksom ingen anledning för mig att stå där, för han backade ju ut, säger Lena Landberg.

Men trots att händelsen innebar än del besvär tar Lena händelsen med ro.

– 55 år gammal, och bli kallad terrorist klockan fem i sju på morgonen, säger hon med ett skratt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".