Tillverkning av en Saab 9-3 Aero Sedan i National Electric Vehicle Sweden AB, Nevs, fabrik i Trollhättan. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT.

Nevs miljardaffär leder till tom adress i Peking

"De är skalbolag, många är falska"
1:49 min

Bolaget som beställde elbilar från Trollhättan för 100 miljarder kronor finns inte på sin registeradress. Sveriges Radios Kinakorrespondent har besökt företagets adress där det inte finns något spår av företaget.

Läs mer här.

Det kinesiska företaget Panda New Energy säger sig vilja beställa Nevs elbilar för ett värde av 100 miljarder kronor. Delar av produktionen ska till en början förläggas i Trollhättan.

Men den adress företaget Panda New Energy uppgett för Pekings företagsregister finns inte. Byggnaden på adressen är ett logement för manliga fabriksarbetare.

Ett företag med namnet Panda New Energy registrerades med adress här i Yanqings ekonomiska utvecklingszon utanför Peking så sent som den 14 september i år. Det godkändes i sin nuvarande form den 16 december, en dag innan avtalet om 150 000 elbilar från Nevs blev känt.

Läs mer om sökandet efter företaget Panda här.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".