Många nya jobb i Fjällbacka när Tetra pak växer

Fabrikschefen Göran Ek: Väldigt positiv påverkan
1:20 min

Företaget Tetra pak växer i Fjällbacka och ska i början av nästa år anställa runt 15 personer. Dessutom ska fabriken byggas ut.

– Det här får en väldigt positiv påverkan och vi måste anställa personal i vår verksamhet. Det är något vi planerar till början av nästa år, säger fabrikschefen Göran Ek till P4 Väst.

Tetra paks fabrik i Fjällbacka växer och kommer att byggas ut, eftersom företaget ska flytta in två stora maskiner i fabriken. Anledningen till det är att företaget lägger ned en fabrik i Romont i Schweiz.

Det innebär att produktionen kommer att öka i Fjällbacka och det ger fler jobb på fabriken, som i dagsläget har ungefär 80 anställda. Göran Ek säger att satsningen också är positiv för andra företag.

– Vi ökar leveranserna ganska mycket och utnyttjandet av våra maskiner så det är transporter och underhåll som ökar.

Fabriken tillverkar det som är insidan av förpackningen och som ska skydda varan. Fabrikschefen Göran Ek säger att det är roligt att kunna berätta om den här satsningen nu.

– Jag kommer att sluta och flytta till en annan Tetra pakfabrik i Kina så det känns väldigt, väldigt bra att få leverera det här beskedet innan jul och innan jag slutar, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".