Rolf Lassgård fotograferad under inspelningen av filmen "En man som heter Ove" där han spelar rollen som den petige Ove. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT.
Rolf Lassgård under inspelningen av filmen "En man som heter Ove" där han spelar rollen som den petige Ove. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT.

Storslam för Film Väst på Guldbaggegalan

0:41 min

Det blev inte mindre än 14 Guldbaggar till Film Väst samproduktioner på galan i går kväll. Bland annat vann "En man som heter Ove" biopublikens pris.

Det är tre fler än förra året och vd:n för Film Väst, Thomas Eskilsson, betraktar det som resultatet av ett målmedvetet arbete att göra Västra Götaland till Sveriges främsta filmregion.

"Det är fantastiskt att få lägga till årets 14 Guldbaggar till de 117 Guldbaggar våra samproduktioner samlat på sig mellan åren 1998-2014", säger Eskilsson i ett pressmeddelande.

Bästa film blev Efterskalv, som samproducerats av Film Väst, och bästa manliga huvudroll vann Rolf Lassgård för sin prestation i filmen "en man som heter Ove".

– Det är en roll som har gett mig otroligt mycket. Det var en fantastiskt karaktär som jag verkligen ville arbeta med. Som resan blev sedan ville jag gärna ha en Guldbagge för den, säger Rolf Lassgård.

Det är många som har sett filmen på bio, något som Lassgård är glad över.

– Det är helt fantastiskt. Jag är så glad och tacksam, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista