Vårdcentralen i Brastad, ett rött tegelhus
Primärvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen har beslutat att Närhälsans vårdcentral i Brastad ska läggas ner. Något som lett till ett upprop om att ha kvar den. Foto: Skoob Salihi/Sveriges Radio

Upprop i Brastad för att ha kvar vårdcentralen

2:03 min

Beslutet om att lägga ner Närhälsans vårdcentraler i Åmål och Brastad har rört upp många känslor. Nu har ett upprop startats i Brastad för att ha kvar vårdcentralen.


Ett upprop som folk i Brastad står bakom.

– Jag tänker på alla gamla, det är inte så lätt att ta sig till Lysekil, säger en kvinna.

Den som startade uppropet för att behålla vårdcentralen i Brastad heter Britt-Marie Didriksson Burcher, ersättare för Liberalerna i socialnämnden i Lysekil.

Hon är besviken på sitt parti som tillsammans med de andra allianspartierna och Miljöpartiet styr regionen.

Likt kvinnan jag träffade utanför livsmedelsbutiken tror också Britt-Marie Didriksson Burcher att nedläggningen av vårdcentralen i Brastad kommer leda till fler nedläggningar.

– Det blir ju svårt att få hit barnfamiljer. Vad är nästa steg? Vi har ett apotek som ligger inne på vårdcentralen, det kommer ju helt klart läggas ner, deras kunder är ju de som besöker vårdcentralen, säger Britt-Marie Didriksson Burcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista