Bandy IFK Vänersborg Nils Berner Foto: Elliot Ohlén/Sveriges Radio
(Arkivbild) IFK Vänersborgs Nils Berner.

IFK Vänersborg spelade oavgjort mot Hammarby i svängig match

Nils Berner: En positiv känsla
2:19 min

IFK Vänersborg kvitterade till 6-6 genom Joakim Hedqvist på straff i matchens sista minuter och kunde därmed ta en poäng hemma mot Hammarby.

Det var en ganska avvaktande första halvlek där IFK ändå tog en tidig ledning efter fina dribblingar från Emil Viklund. Hammarby kvitterade genom Misja Pasjkin på straff men IFK kunde på nytt ta ledningen efter att Viklund spelat in bollen i mitten och Nils Berner styrt in bollen.

– Första målet är det lite tveksamheter kring vem som är sist på bollen, men Viklund trampar runt och slår in bollen, sa en leende Berner efter matchen som konstaterar att det var en positiv känsla efteråt tack vare den sena kvitteringen.

Hammarby avslutade den första halvleken genom att göra två mål, först genom ett skott ganska långt utifrån höger från Per Einarsson och sedan ett skott strax utanför straffområdet från David Pizzoni Elfving gjorde att gästerna gick till halvtidsvila i ledning.

Den andra halvleken bjöd på lite högre fart och efter en dryg timmes spel ökade Hammarby på sin ledning genom Kasper Milerud. På tretton minuter kunde sedan Vänersborg vända på matchen efter två mål av Mikko Lukkarila och ett från Nils Berner, men Hammarby vände tillbaka på nytt och när matchen gick in på tilläggstid såg det ut som att två poäng skulle gå till Stockholmarna. Matchens sista mål kom i den 92:a matchminuten då Joakim Hedqvist fastställde slutresultatet till 6-6 på straff.

IFK Vänersborg ligger på åttonde plats, vilket är den sista slutspelsplatsen och man har fem poäng ner till Broberg.


IFK Vänersborg-Hammarby 6-6 (2-3)

Mål IFK: Nils Berner 2, Mikko Lukkarila 2, Emil Viklund, Joakim Hedqvist.
Mål Hammarby: David Pizzoni Elfving 2, Misja Pasjkin, Per Einarsson, Kasper Milerud, Ulf Einarsson.
Publik: 1774.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".